Koeriers

Hulpmiddelen voor veilig transport

Transporthulpmiddelen maken veilig verplaatsen mogelijk

Wat is transport? Transport is een breed begrip. In eerste instantie kunt u daarbij denken aan een vrachtwagen die voor het transport van goederen ingezet wordt. Daar hebben we in het dit blog niet over. In dit blog over transport hebben we het over de hulpmiddelen die het transport van goederen makkelijker maken en die u in staat stellen om een transport in een vrachtwagen of aanhanger mogelijk te maken. Daarnaast hebben we het over hulpmiddelen die fysiek werk lichter maken. We hebben het hier over bijvoorbeeld palletwagens, spanbanden, trolleys en aanhangeronderdelen die u kunt kopen bij een specialist in hulpmiddelen voor transport. Wat heeft u nodig voor het veilig verplaatsen van goederen? Dat leest u in dit blog.

Transport hulpmiddelen voor veilig verplaatsen

Bij transport hulpmiddelen kunt u denken aan twee soorten toepassingen. Ten eerste kunt u denken aan hulpmiddelen in het kader van de arbowetgeving, of wel transportmiddelen voor veilig tillen op de werkvloer. Die wetgeving is er niet voor niets. Want rug- en knieklachten zitten in een klein hoekje. 1 op de 3 werknemers heeft last van fysieke klachten als gevolg van verkeerd of te zwaar tillen. Vooral rugklachten zijn een veel voorkomend probleem. Eventjes een doos optillen of een paar pallets verplaatsen; het kan er zomaar inschieten! Ergonomie op de werkplek speelt dus een belangrijke rol. Handig dus dat er verschillende transport hulpmiddelen verkrijgbaar zijn die veilig tillen en vervoeren mogelijk maken. Gelukkig zijn er ‘hulpjes’ die het werk een stuk lichter maken, zoals steekwagens, palletwagens, mobiele heftafels en takels.

Transport hulpmiddelen voor veilig vervoeren

Bij transport hulpmiddelen kunt u ten tweede denken aan het veilig vervoeren van goederen als het veilig verplaatsen gelukt is. Dat transport kan plaatsvinden in een vrachtwagen, in een aanhanger of achterin een bus. Om de lading goed vast te zetten zijn er bijvoorbeeld transport hulpmiddelen als spanbanden. En voor vervoer in een aanhanger zijn er onder andere aanhangernetten en aanhangeropbergkisten.

Oriënteren op hulpmiddelen voor transport

Zoals u ziet zijn er diverse mogelijkheden en hulpmiddelen voor veilig transport. Daarin maken we onderscheid in de vorm van het veilig verplaatsen in verband met de Arbowetgeving en het veilig vervoeren van goederen. Voor al deze transporthulpmiddelen kunt u terecht bij een specialist in hulpmiddelen voor transport. Zij kunnen u ook uitstekend adviseren over wat u voor uw situatie precies nodig heeft.

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:*

  Naam: *

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Beschrijving van de opdracht:*