Koeriers

5 tips bij motorrijlessen

Motorlessen bij een motorrijschool

Ga je motorrijlessen volgen bij een motorrijschool? Wij begrijpen dat dat best spannend kan zijn. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden hebben wij onze beste 5 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Kies een goede rijschool

Schrijf je niet zomaar in bij de eerste de beste motorrijschool. Zoek je bijvoorbeeld een motorrijschool in Utrecht? Doe onderzoek, lees recensies en vraag rond waar anderen motorrijlessen hebben gevolgd. Daarnaast is het altijd goed om eerst een proefles te nemen bij een motorrijschool. Je kunt dan ervaren hoe de instructeur is en of je de les als prettig hebt ervaren.

2. Kies een motor die bij je past

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een motor kiest die bij je past. Ga je voor een lichte, middelzware of zware motor? Het kiezen van een geschikte motor kan bepalend zijn voor hoe snel jij je rijbewijs gaat halen.

3. Koop geschikte kleding

Ook geschikte kleding aanschaffen is een must wanneer je gaat starten met motorrijlessen. Voor de proefles is het prima als je de kleding van de motorrijschool aan doet. Maar daarna is het aan te raden om je eigen kleding aan te schaffen. Het is namelijk een stuk veiliger én hygiënischer om met goed passende kleding te rijden.

4. Geen paniek!

Een andere tip bij motorrijlessen is om niet in paniek te raken. Het kan maar net zo zijn dat je in het begin veel fouten maakt. Denk bijvoorbeeld aan een motor die omvalt, of dat de motor afslaat. In zulke situaties is het belangrijk om niet in paniek te raken. Het is niet voor niets een rijles! Van fouten leer je.

5. Bereid je voor

De laatste tip is: bereid je voor. Voordat je begint met motorrijlessen bij een motorrijschool kun je al veel informatie vinden op internet. Soms hebben motorrijscholen zelfs hun lessen online staan. Zo weet je waar je aan begint!

Meer tips? Neem contact met ons op.

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:*

  Naam: *

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Beschrijving van de opdracht:*