Koeriers

Omzetcijfers in de transportsector

De transport sector kent een stijgende omzet in het derde kwartaal van 2012 in vergelijking met het jaar ervoor. De omzet nam in de gehele sector gemiddeld met ruim 3% toe. Ook de omzet in de meeste andere vervoerbranches is gemiddeld gezien, toegenomen. Voornamelijk de bedrijven in de luchtvaart deden het goed en kende een groeiende omzet van bijna 9%. Als gevolg van het toenemende aantal online aankopen, deden ook koeriers en koeriersdiensten het derde kwartaal van het afgelopen jaar, goede zaken.

Aantal faillissementen

Echter liet de transportsector een verdubbeld aantal faillissementen zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011. Over het hele derde kwartaal van 2012 gingen bijna 150 bedrijven in de sector failliet. Een jaar ervoor waren dat er nog minder dan de helft. Het aantal faillissementen tot en met het derde kwartaal van 2012 is al meer dan over het hele jaar 2011. Dat blijkt althans uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek onlangs bekend maakte.

Verhuisbedrijven in zwaar weer

Verhuisbedrijven hebben het derde kwartaal minder goed gepresteerd in vergelijking met een jaar eerder. In deze branche was een dalende omzet van bijna 3% merkbaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de slechte omstandigheden op de woningmarkt. Mensen kochten in het derde kwartaal van 2012 minder snel een huis en schakelde, mede daardoor, minder snel een verhuisbedrijf in. Ook in de binnenvaart was een daling in de omzet zichtbaar. In deze branche daalde de omzet met meer dan 5%.

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:*

  Naam: *

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Beschrijving van de opdracht:*