Koeriers

De kracht van licht

Mensen voelen zich gelukkiger als ze in een lichte omgeving leven. Met lichte bedoel ik verlichte, met het oog op lampen en zonnestralen. Veel mensen beseffen niet dat dit daadwerkelijk zo is. Mensen hebben ook niet door hoe groot de impact van licht op hun leven is. Wel weten veel mensen dat ze het prettig vinden om in een verlichte plaats te zijn. Bij het concept verlichte plaats kan je denken aan een plaats in een land waar het heel warm is en waar er overdag heel veel licht is. Een voorbeeld van zo’n land is de oude kolonie van Nederland Curacao. Daar is het heel heet, maar er is ook veel licht, waardoor je veel zonne-energie kan opwekken.

Bruikbare energie of niet?

Helaas heeft de mens niet de cellen om zonne-energie om te zetten in een andere vorm van energie die je cellen wel kan gebruiken. Die andere vorm van energie heet ATP. Dit staat voor Adenosine Tri Phosphate. Echter, planten kunnen wel zonne-energie omzetten in ATP. U denkt natuurlijk dit is allemaal heel interessant, maar wat heeft dit met licht te maken? Feit is, ook al kunnen wij licht niet gebruiken om er ATP van te maken, dat mensen wel reageren op licht. Er zijn al veel studies gedaan van het effect van licht, of licht therapie, op geestelijk welzijn. Misschien vind u het moeilijk te geloven, maar het is echt waar. Het is echter wel zo dat u  niet zomaar een Mr Maria kan neerzetten in de kamer en dat u dan kan verwachten dat u opeens gelukkig word. Zo werkt het niet helemaal.

Het effect van licht op uw gezondheid

De lampen moeten een bepaalde intensiteit van licht afgeven om een hoog genoeg effect te hebben op de mens. Bij dieren is dat anders, zoals ik al zei.  Maar ook al geven sommige lampen dan niet de bepaalde intensiteit af waardoor u gelukkig zal worden, ze kunnen nog wel bijdragen aan uw algemene welzijn. Hoe dan? Nou, wat u misschien zelf wel merkt is dat veel lampen in een vertrek, zoals uw woonkamer, geven een kamer sfeer. En wat doet de sfeer met u? Juist, u wordt er vrolijk van. Het is niet een enorm groot effect, maar het effect is er wel.

Een beetje sfeer doet wonderen

Denkt u bijvoorbeeld maar aan een koude kamer die is ingericht met een hele zwakke lamp, en nauwelijks meubelen. Vergelijkt u deze kamer maar met een kamer waarin veel lampen staan, die veel licht afgeven, en ook de inrichting sluit helemaal aan bij de lampen. Daar krijgt u toch een veel gezelliger gevoel bij? Dus het is een kleine kunt om wat meer lampen in de kamer te zetten zodat het gezelliger wordt om er in te wonen. Niet alleen voor u, maar ook voor uw huisgenoten, of misschien voor uw echtgenote, echtgenoot of kinderen. Voor ideeën over verschillende soorten lampen kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen op de site www.houseofluna.com.

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:*

  Naam: *

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Beschrijving van de opdracht:*